روش نگهداری زاموفیلیا :
دما :
بهترین دما برای گیاه زاموفیلیا دمای بین 15 الی ۳۰ درجه سانتی گراد است و در صورت گرم شدن بیش از حد بهتر است اطراف گیاه را برای تامین رطوبت آبپاشی کنید. زاموفیلیا گیاهی گرمسیری است و از قرار دادن آن در دماهای پایین به ویژه دمای زیر 8 درجه سانتی گراد خودداری کنید.
آبیاری :
مهمترین نکته در مورد نگهداری زاموفیلیا، آبیاری آن است. با توجه به داشتن ریزوم در زاموفیلیا و قدرت ذخیره کردن آب، این گیته به آبیاری کمی نیاز دارد و حتما اجازه دهید که خاک بین دو آبیاری خشک شود. برای اندازه گیری خشکی خاک بهتر است از یک قطعه چوب و یا انگشت خود کمک بگیرید و آن را داخل خاک فرو کنید تا از خشک بودن خاک تا عمق 2 سانتی متری و به اندازه 2 بند انگشت مطمئن شوید.
نور :
بهترین نور برای گیاه زاموفیلیا نور متوسط غیر مستقیم است قابل ذکر است به هیچ عنوان گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید چرا که باعث سوختگی برگ های آن میشود. زاموفیلیا در مکان های کم نور و دارای نور مصنوعی نیز سالم میماند و رشد میکند.
رطوبت :
زاموفیلیا به دلیل داشتن برگهای چرم مانند، تبخیر آب کمی از روی سطح برگها دارد و رطوبت کمی نیاز دارد و رطوبت محیط برای آن کافی است. بهتر است در روزهای گرم جهت تامین رطوبت گیاه زاموفیلیا یک ظرف آب در کنار آن قرار دهید. همچنین میتوانید هر چند وقت یکبار اقدام به غبارپاشی برگها کنید.
خاک :
استفاده از خاک سبک با زهکشی بالا مانند خاک کاکتوس برای زاموفیلیا بسیار مناسب است زیرا با توجه به حساس بودن ریزوم به آبیاری زیاد، این خاک آب اضافی را از خود عبور میدهد و مانع از غرقابی شدن رییشه میشود.
کود دهی :
زاموفیلیا گیاهی مقاوم و سازگار است و برای سالم ماندن به کوددهی نیازی ندارد. برای داشتن پاجوش های بیشتر و گیاهی با رشد بیشتر میتوانید هر سال در فصول رشد ( بهار و تابستان ) اقدام به کوددهی کنید.
تعویض گلدان :
برای تمامی گیاهان، گلدان کوچک و مناسب اندازه ریشه بهترین گزینه است زیرا انرژی گیاه به جای پراکنده کردن ریشه رد گلدان بزرگ، صرف پاجوش زدن و رشد برگ جدید میشود. بنابراین زمانی اقدام به تعویض گلدان کنید که ریشه ها از گلدان بیرون زده باشد و بدانید که اگر زود تر اینکار را انجام دهید رشد گیاه تا مدت ها متوقف میشود.
با توجه به سمی بودن گیاه زاموفیلیا، بهتر است هنگام دست زدن به آن و تعویض گلدان از دستکش استفاده کنید یا دست خود را به سرعت با آب و صابون بشورید.
هرس :
زاموفیلیا به هرس مداوم نیاز ندارد و تنها با مسن شدن و زرد شدن برگها آن ها را بچینید تا علاوه بر حفظ زیبایی گیاه، رشد بهتری نیز داشته باشد و به بیماری دچار نشود. همچنین از هرس کردن میتوانید برای تکثیر زاموفیلیا نیز استفاده کنید.
گل زاموفیلیا :
در صورت مناسب بودن تمامی شرایط، زاموفیلیا در تابستان به گل مینشیند و گلهایی به شکل اسپات و به رنگ سفید تولید میکند. زاموفیلیا به دلیل داشتن برگهای زیبا و ساقه های مجزا معروف و پر طرفدار است و گلهای آن ارزش زینتی و تزیینی ندارند.
معرفی زاموفیلیا
گیاه زاموفیلیا یک گیاه گلدار و بسیار مقاوم از خانواده آراسه است که طرفداران زیادی دارد. نام انگلیسی این گیاه Zanzibar gem است و با نام های دیگری مانند ZZ plant ، aroid plant, fat boy و eternity plant نیز شناخته میشود. زاموفیلیا یک گیاه همیشه سبز است که از بین بردن آن به مراتب دشوار تر از نگهداری آن است.
زادگاه گیاه زاموفیلیا، مناطق شرقی و جنوبی آفریقا است و به دلیل سازگاری بالا، در هر شرایط محیطی میتواند رشد کند و زنده بماند. این گیاه دارای ساقه های مجزا از هم با برگهای براق و چرم مانند است که در رنگ های بلک، ابلق و سبز دیده میشوند. زاموفیلیا گیاهی سریع الرشد است و ارتفاع آن به ۱ متر هم میرسد.
زاموفیلیا به گیاه کمدی نیز معروف است زیرا این گیاه دارای غده یا ریزوم است و میتواند آب را در خود ذخیره کند و همچنین با نور کم نیز سازگار است. گیاه زاموفیلیا بطور همیشگی سبز است ولی در طی خشکی طولانی مدت ممکن است خزان کند. خرید زاموفیلیا به افراد مبتدی در زمینه نگهداری گل و گیاه و افراد پر مشغله توصیه میشود زیرا بسیار مقاوم است و نگهداری آسانی دارد. همچنین این گیاه برای مکان های کم نور مانند بانکها، ادارات و خانه های کم نور نیز گزینه مناسبی است.
انواع مختلف زاموفیلیا
انواع مختلف زاموفیلیا همگی زیبایی منحصر به فردی دارند و تنها در رنگ برگها با بکدیگر متفاوتند و نگهداری یکسانی دارند. در ادامه با مهم ترین انواع زاموفیلیا آشنا میشویم :
زاموفیلیا بلک : همانطور که از نام آن پیداست برگهای این گیاه به رنگ بنفش تیره متمایل به سیاه هستند و با توجه به کمیاب بودن، این گیاه از قیمت بالایی برخوردار است.
زاموفیلیا ابلق : زاموفیلیا ابلق دارای برگهای دو رنگ طلایی سبز و یا سفید سبز است که ظاهری بسیار متفاوت به این گیاه میدهد.
زاموفیلیا سبز : این نوع زاموفیلیا رایج ترین گونه در بازار است و برگهای چرم مانند و سبز آن طرفداران زیادی دارد.
ویژگی های زاموفیلیا
زاموفیلیا علاوه بر زیبایی و مقاومت بالا، فواید زیادی دارد از جمله دارای قدرت تصفیه کنندگی هواست و طی تحقیقات انجام شده در دانشگاه کپنهاگ دانمارک، این گیاه میتواند سمومی مانند بنزن، تولوئن و … را از بین ببرد و هوای داخل را پاک کند. این عامل مهم ضروریت وجود این گیاه زیبا در خانه و ادارات را نشان میدهد.
جالب است بدانید در کشور تانزانیا از گیاه زاموفیلیا استفاده درمانی میشود و میتواند در دردهای موضعی به ما کمک کند. تمام استفاده های زاموفیلیا موضعی است و خوردن آن به هیچ وجه توصیه نمیشود زیرا شیره زاموفیلیا سمی است.
گیاه زاموفیلیا تنها در صورت خورده شدن، برای انسان ها و حیوانات خانگی سمی است و بهتر است آن را دور از دسترس کودکان و یا حیوانات قرار دهید. تنها با لمس برگ ها و ساقه گیاه زاموفیلیا مشکلی برایتان پیش نمیاید و میتوانید به راحتی از آن نگهداری کنید.
شما هم میتوانید در مورد این کالا نظر بدهید.
برای ثبت نظر، از طریق دکمه زیر اقدام نمایید. اگر این محصول را قبلا از نگارشاپ خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.
افزودن دیدگاه جدیدهنوز بررسیای ثبت نشده است.