بی شک یکی از معروف ترین گیاهان گوشتخوار می باشد که اگر دفعه اولی باشد که شکار یک حشره توسط این گیاه شگفت انگیز را ببینید، هیجان زده خواهید شد.
ونوس حشره خوار چه می خورد؟ اسمش به خوبی به این سوال پاسخ می دهد.
ونوس حشره خوار حشرات کوچک را می خورد. طعمه باید در زمان شکار زنده باشد. گیاه حشرات مرده را نمی خورد. حشره باید درون تله ونوس (تله دهان مانند) حرکت کند وگرنه گیاه نمی تواند حشره را مصرف و هضم کند. حشره باید به قدر کافی کوچک باشد تا به راحتی درون تله و دهان ونوس جا شود و ونوس بتواند تله را محکم ببندد تا باکتری ها به آن وارد نشوند. اگر ونوس را درون یک تراریوم در بسته کاشته اید، آسان ترین روش برای غذا دادن به آن انداختن یک حشره کوچک درون ظرف تراریوم است. در نهایت حشره به درون تله ونوس می افتد و توسط گیاه خورده می شود.
گیاه حشره خوار دروزا تقریبا ۲۰۰ گونه دارد که تفاوت آنها در اندازه، ظاهر و شرایط رشد می باشد. این گیاه در تمامی قاره ها به غیر از قطب شمال یافت و کشت می شود. زمانی که حشرات به گیاه حشره خوار دروزا نزدیک شوند برگ ها و شاخک های چسبنده این گیاه طی مراحلی سریع حشره را به دام می اندازد، سرعت عمل این گیاه نسبت به ونوس حشره خوار بیشتر می باشد.
قطره های شبنم مانند روی گیاه بو و عصاره ای شیرین از خود ترشح می کنند که موجب جذب حشرات می شود.
وقتی یک حشره مانند مگس یا پروانه یا زنبور به گیاه گوشتخوار نزدیک می شود جذب بوی شیرین ماده شهد مانند گیاه خواهد شد ، سپس به سمت گیاه پرواز کرده و برای تغذیه از این شهد روی کرک های رنگارنگ آن فرود می آید. در این مرحله پس از تماس حشره با کرک ها ترشح ماده چسبنده افزایش یافته و حشره به دام می افتد. در نهایت دور تا دور حشره را ماده حشره در بر می گیرد و طعمه دیگر راه فراری ندارد.
هم چنین این گیاه راهکار دیگری نیز برای جلوگیری از فرار کردن حشره دارد. به صورتی که بخشی از خود را روی شکار خم کرده و آن را محصور می کند.
این گیاه را با نام باتروورت شناخته میشود که بیش از 80 گونه گیاه گوشتخوار میباشد که در آمریکا ، اروپا و آسیا یافت میشود. در این گیاه غده بر روی برگها وجود دارد که غده اول آن آپندیکولار میباشد که یک عضله چسبنده حاوی آنزیم های هضم کننده است که قطراتی را برای جذب حشرات ایجاد میکند زمانی که حشره به آن برخورد کرد موادی را ترشح میکند و آن را از بین میبرد و هضم میکند. غده دوم این گیاه چسبنده هستند که آنزیم هایی را تولید میکنند که برای هضم بیشتر اجزای تشکیلدهنده حشره و به دست آوردن مواد معدنی کم مصرف استفاده میشود.
این گیاهان برگ های کوزه ای مانند یا گلدانی دارند که حشرات به داخل محفظه های آن که به شکل پارچ هستند به داخل آن سر می خورند که داخل این گیاه مایعی از آنزیم های هضم سریع حشرات است.
این گیاه حشره خوار دارای گونه های مختلفی می باشد و جزو بزرگترین گونه های حشره خوار در دنیا می باشد. در برخی از گونه های این گیاه ارتفاع گیاه به ۶۰ سانتی متر هم می رسد. این گیاه بیشتر در کرداب ها و لجن زار ها رشد میکند و در انتهای تابستان گلبرگهای سرخ رشد خواهند کرد. برگهای گیاه که به دور ساقه و نزدیک زمین پیچیده هستند کوزه های گیاه را تشکیل می دهند، هر گیاه نهایتا ۶ برگ خواهد داد که از اوایل بهار تا اواخر تابستان هر ۱۵ روز یک برگ رشد خواهد کرد.
بیش از ۲۰۰ گونه دارد، این گیاه جزو متنوع ترین گیاهان حشره خوار می باشد که در اکثر مناطق کره زمین یافت می شوند. گیاه علف انبانی حشرات کوچک را داخل اندام هایش به تله می اندازد. ریشه های این گیاه عموما درزیر آب می باشد و حشرات را در کسری از ثانیه به داخل اندام خود که دارای آنزیم های هضم می باشند می کشد. این نوع گیاه گل های رنگی و زیبایی دارد که می تواند با گل ارکیده در زیبایی رقابت کند.